Kaos, kulturkrockar & kärlek

Besök på bb, eller inte.

När det gäller besöksbestämmelser och rutiner på “bb” i Bolivia ser det något annorlunda ut här. Man ringer gärna och informerar släkt och vänner när man är på väg in för att föda så alla kan stå beredda vid rummet när förlossningen är klar. Då pratar vi inte om de absolut närmaste, ju fler dessto bättre. Med blommor högt och lågt som inte får vara i rummet med den nyfödde, så är hela korridorerna fyllda med växter och ballonger. Hon i rummet brevid fick sin son vid 8 på morgonen. Vid 11 var det så mycket folk och blommor utanför vår dörr att vi knappt tog oss ut.

Vad som händer inne i besöksrummen vet jag inte. Om alla ska bära runt på den nyfödda, inte helt otippat, eller hur länge de stannar. Men det är klart att alla har minst ett gott tips att komma med gällande bebisar, uppfostran eller amning. Av principskäl har jag bara åkt med en gång men då väntade jag utanför.

Så också denna gång vägrade jag folkstormning på bb. Därför var det väldigt få som visste vilket datum som gällde och vi började höra av oss till folk när vi kom hem. Konstigt tycker förmodligen många men jag bryr mig inte. Så självklart och nödvändigt för mig att få vara ifred några dagar innan folk kan börja komma och hälsa på och framförallt en hälsofråga tycker jag.

Hemma. Amaya träffar Alicia för första gången.
20150314_095007

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrika

    Va mysigt det ser ut! Hoppas att ni mår bra hela familjen! Amaya kommer vara en så go storasyster! Stort grattis igen! Kramar❤️

stats