Vi har en ny meny i cafeet. De flesta rätter har vi provat tidigare och haft som olika tillfälliga nyheter. Men en rätt är även ny för oss. Shakshukan, en israelisk äggrätt som äts till frukost lunch eller middag. Jag provlagade den en del innan den fick plats i menyn men det är ju aningen svårt när man inte riktigt vet hur den borde smaka och se ut.
Men nu ikväll hittade jag äntligen ett gäng israeliska tjejer som följde med mig in i köket och visade tips och tricks hur en riktig Shakshuka ska tillagas och smaka. Kul. Det blev bra. Bästa sättet att lära sig! Jag brukar göra så när vi har typiska recept från något land som inte blir riktigt bra. Bjuda in folk från det aktuella landet som får tillaga rätten. Himla kul är det!
J och L, två viktiga och duktiga tjejer i köket.
Nästan klar Shakshuka. Fattas endast finhackad persilja. Smakar betydligt bättre än det ser ut.
Jösses jag ser ju ut som en jätte, hahaha!