Kaos, kulturkrockar & kärlek

Ett jävla hål i en vägg.

Det skulle göras en dörr i en vägg. Om typ två veckor var det tänkt att arbetet skulle dra igång. Då jag såg att hantverkarna var grymt sugna på att göra det där hålet i väggen tidigare, har jag sagt varje dag ‘”Ni rör inte väggen”. Vänligt men bestämt. Typ Alfons och sågen historian. Och de har inte rört väggen. Men så var jag tvungen att bege mig ut och leta brädor. När jag står där i dammet sätter jag på cafekameran och ser hur hantverkarna står med sina jävla släggor och gör det där jävla hålet. Psykbryt!!!! “Hur innihelvetets jävla svårt kan det vara att lyssna pa vad i helvete jag har att säga” (tydligen svär man mer då man saknar ett brett ordföråd, kan nog stämma här). ” Ta det lugnt señora, dörren ska ju ändå göras. ” Men för fan jag har ju sagt en miljon gånger att ni ska vänta”. “Lugn, lugn”.

20160616_150501

Det är verkligen så himla viktigt att behålla lugnet, särskilt här. Varje gång jag tappar humöret, även om jag ändå har rätt (enligt mig själv), så förlorar jag alltid i slutänden när jag blir förbannad. Istället för att lyssna och förbättra läget blir många sura och vill inte hjälpa till mer. Samma idag. Jag insåg snabbt att jag behövdes deras hjälp igen (då en annan hantverkare inte ens dök upp) och eftersom jag gapat och använt fula ord var alla ohjälpsamma och sura. Så vad gör man, man bjuder på hamburgare, talar lugnt och pedagogiskt om vikten att lyssna då de jobbar för mig. Att det inte spelar någon jävla (några fula ord hoppade in i det lugna samtalet) roll om de tycker något annat. Hamburgarna åts upp, de lovade att jobba kväll/natt för att kompensera lite av all röra som den där jävla dörren innebar. Jag var så arg att jag nästan kände mig sjuk och att samtidigt vara pedagoisk var droppen.

20160623_184811

Jag gick hem och tog med Amaya ut på en kvällsprommenad. Idag var det tydligen den där korvgrillarkvällen och samtidigt årets kallaste natt är på intåg. Vi paltade på oss och gick ner till San Fransiscotorget där det var full rulle med teatrar, popcorn, danser, mat och lekar. Vi stannade inte särskilt länge men så skönt att komma ut. Hemma väntade korv och pommes. Fint slut på en vild dag.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats