Kaos, kulturkrockar & kärlek

Stora korvgrillardagen!

Helgdag idag och Aymaranyår!

Samtigt trodde jag att det var stora korvgrillardagen San Juan, som ska vara årets kallaste dygn. Man tändet eldar (mer förr) för att hålla värmen och korvgrillning är en stark tradition. Trevligt tänkte jag och stekte korv, gjorde röror och bjöd hela personalen plus en polispatrull som spatserade förbi på överraskningskorvkalas dagen till ära. Dock fick jag ganska snabbt reda på att mitt korvkalas var på fel dag. Tydligen är San Juan imorgon. Min miss. Men personalen och polispatrullen var glada ändå.

20160621_113217

Då det är Aymaranyår idag anade jag att min hantverkare kanske inte skulle dyka upp. Vi pratade om det eventuella bortfallet redan i fredags och han sa att jag inte skulle oro mig. Om han mot förmodan inte skulle dyka upp skulle en ersättare vara på plats. Redan igår var han borta men ersättaren dök upp. Fint! Problemet var bara att det var en riktigt gammal man, dock urstark, men som bara pratar Aymara och det gör ju inte jag. I två dagar har vi haft otroliga konversationssvårigheter och charader och teckensptåk har hjälpt halvbra. Jag hittade en typ tolk idag men ändå blev allt halvgalet. Så trött jag blir ibland.

20160621_100258Helt slut nu i eftermiddag och har hängt med Amaya och Alicia som varit halvgriniga och förkylda. Gjorde en rätt god pizza och snart kommer massagedamen hit. Gött!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats